OPIS SZKOLEŃ

JĘZYK NIEMIECKI

JĘZYK ROSYJSKI

JĘZYK FRANCUSKI

Programy naszych szkoleń językowych są zgodne z Europejskim Systemem Opisu Kształcenia Językowego, który obejmuje wytyczne  Rady Europy służące do opisywania wyników osiągniętych w nauce wszystkich języków obcych.

OPIS BIEGŁOŚCI JĘZYKOWYCH SKLASYFIKOWANYCH PRZEZ RADĘ EUROPY:

POZIOM A1

Osoba posługująca się językiem na tym poziomie rozumie i potrafi stosować podstawowe zwroty potoczne i wyrażenia dotyczące życia codziennego. Potrafi przedstawiać siebie i innych oraz formułować pytania z zakresu życia prywatnego, dotyczące np. miejsca, w którym mieszka, ludzi, których zna i rzeczy, które posiada. Potrafi prowadzić prostą rozmowę, pod warunkiem, że rozmówca mówi wolno, zrozumiale i jest gotowy do pomocy.

POZIOM A2

Osoba posługująca się językiem na tym poziomie rozumie wypowiedzi i często używane wyrażenia związane z życiem codziennym (np. podstawowe informacje dotyczące osoby rozmówcy i jego rodziny, zakupów, otoczenia, pracy). Potrafi porozumiewać się w prostych, rutynowych sytuacjach komunikacyjnych, wymagających jedynie prostej, bezpośredniej wymiany informacji na tematy znane i typowe. Potrafi w prosty sposób opisywać swoje pochodzenie, otoczenie, a także poruszać sprawy związane z najważniejszymi potrzebami życia codziennego.

POZIOM B1

Osoba posługująca się językiem na tym poziomie rozumie znaczenie głównych wątków przekazu zawartego w jasnych, standardowych wypowiedziach, które dotyczą znanych jej spraw i zdarzeń typowych dla pracy, szkoły, czasu wolnego itd. Potrafi radzić sobie z większością sytuacji komunikacyjnych, które mogą się zdarzyć podczas podróży w rejonie, gdzie mówi się danym językiem. Potrafi tworzyć proste, spójne wypowiedzi na tematy, które są jej znane lub które ją interesują. Potrafi opisywać doświadczenia, wydarzenia, marzenia, nadzieje i aspiracje, krótko uzasadniając bądź wyjaśniając swoje opinie i plany.

POZIOM B2

Osoba posługująca się językiem na tym poziomie rozumie znaczenie głównych wątków przekazu zawartego w złożonych tekstach na tematy konkretne i abstrakcyjne, łącznie z rozumieniem dyskusji na tematy techniczne z zakresu jej specjalności. Potrafi porozumiewać się na tyle płynnie i spontanicznie, by prowadzić normalną rozmowę z rodzimym użytkownikiem danego języka, nie powodując przy tym napięcia u którejkolwiek ze stron. Potrafi formułować przejrzyste wypowiedzi ustne i pisemne w szerokim zakresie tematów, a także wyjaśniać swoje stanowisko w sprawach będących przedmiotem dyskusji, rozważając wady i zalety różnych rozwiązań.

POZIOM C1

Osoba posługująca się językiem na tym poziomie rozumie szeroki zakres trudnych, dłuższych tekstów, dostrzegając także znaczenia ukryte, wyrażone pośrednio. Potrafi wypowiadać się płynnie, spontanicznie, bez większego trudu odnajdując właściwe sformułowania. Skutecznie i swobodnie potrafi posługiwać się językiem w kontaktach towarzyskich i społecznych, edukacyjnych bądź zawodowych. Potrafi formułować jasne, dobrze zbudowane, szczegółowe wypowiedzi dotyczące złożonych problemów, sprawnie i właściwie posługując się regułami organizacji wypowiedzi, łącznikami i wskaźnikami zespolenia tekstu.

POZIOM C2

Osoba posługująca się językiem na tym poziomie może z łatwością zrozumieć praktycznie wszystko, co usłyszy lub przeczyta. Potrafi streszczać informacje z innych źródeł, pisanych lub mówionych w sposób spójny, odtwarzając zawarte w nich tezy i wyjaśnienia. Potrafi wyrażać swoje myśli bardzo płynnie, spontanicznie i precyzyjnie, subtelnie różnicując odcienie znaczeniowe nawet w bardziej złożonych wypowiedziach.

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE DOTYCZĄCE KAŻDEGO ZE SZKOLEŃ ZNAJDUJĄ SIĘ W KARTACH SZKOLEŃ DOSTĘPNYCH W NASZYM SEKRETARIACIE.

Miejsce szkoleń: Olsztyn, ul. Hugona Kołłątaja 5, 10-034

Ilość godzin: 112h na rok/56h na semestr

Opłaty: Koszt za 1h dydaktyczną = 70 zł

System ratalny: Koszt szkolenia można opłacić w 4 równych ratach w 4 równych odstępach czasowych

Rabaty:

Płatność za całość z góry:  – 10%

Płatność za semestr z góry: - 5%

Inne - zapraszamy do kontaktu telefonicznego

Nasza kadra: szkoleniowcy posiadający dyplomy/certyfikaty potwierdzające ich kwalifikacje, z minimum 2-letnim doświadczeniem w prowadzeniu szkoleń językowych, stosujący różnorodne techniki nauczania. Nasze programy szkoleniowe, metody oraz trenerzy są regularnie nadzorowani przez Metodyka, osobę, która większość swoich certyfikatów pozwalających na pełnienie tej funkcji, zdobyła w Anglii. Ponadto, nasi szkoleniowcy posiadają certyfikaty alternatywnych metod nauczania, np. metoda bezpośrednia, metoda Amigobrain, czy otrzymane certyfikaty w międzynarodowych instytucjach edukacyjnych, takich jak: City and Islington College w Londynie, Escuela Oficial De Idiomas w Bilbao, TESOL (Teaching of English language to speakers of other languages), Certificate in Advanced English, Cambridge University, Instytut Cervantesa – dyplom DELE, który w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej z dnia 1 sierpnia 2017 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli (Dz. U. 2017 r. poz. 1575), został uznany jako wystarczające potwierdzenie znajomości języka dla nauczycieli.

Certyfikacja: Uczestnik szkolenia językowego otrzymuje Certyfikat potwierdzający jego kompetencje na danym poziomie językowym.

Metodologia:

Nasze szkolenia językowe są prowadzone autorską metodą Amigobrain. Metoda ta, opiera się na polisensorycznym stymulowaniu mózgu, czyli ciągłej współpracy obu półkul mózgowych, jest w niej dużo konwersowania, łamania barier w mówieniu oraz liczne powtórki materiału. Oparta jest na technikach maksymalnie przyspieszających przyswajanie wiedzy: dużo obrazów, ruchu, osobistego zaangażowania w poznawanie wiedzy, szybkie zwroty akcji, zmiany miejsca – czyli zajęcia poza salą szkoleniową, dużo aktywności artystycznej – prace manualne, śpiew, taniec, malowanie, itd. Sposób podawania wiedzy pokrywa się z naturalnie zachodzącymi procesami w mózgu w trakcie przetwarzania i zapamiętywania informacji. Dzięki takim technikom wiedza z lekcji szybko utrwala się w pamięci długotrwałej.

Metoda, którą stosujemy, dodatkowo wpływa na nueroplastyczności mózgu oraz wspiera współpracę obu półkul mózgowych.

Po więcej informacji na temat metody, zapraszamy do kontaktu osobistego.

Zapisy na szkolenia:

Na szkolenia językowe można zarejestrować się telefonicznie, mailowo, poprzez formularz na stronie internetowej oraz osobiście. O zakwalifikowaniu się na szkolenie decyduje kolejność zapisu. Jeżeli do rezerwacji miejsca jest potrzebna zaliczka, Państwo otrzymujecie taką informację na bieżąco. Taka decyzja może być podjęta jeśli szybko zapełniają się miejsca na szkolenie i jeśli ilość chętnych przewyższa ilość wolnych miejsc. W takich sytuacjach jest również tworzona lista rezerwowa lub jest organizowane kolejne szkolenie o tej samej tematyce w innym terminie. Jeśli, kryterium zakwalifikowania się na dany kurs jest określony poziom wiedzy, przed dołączeniem do szkolenia, wymagamy wypełnienie testu weryfikującego poziom tej wiedzy. Wyniki takiego testu decydują o przyjęciu klienta na kurs lub zaproponowaniu mu szkolenia na innym poziomie.

Dodatkowe informacje:

Uczestnik ma prawo zrezygnować z udziału w szkoleniu na warunkach określonych w Regulaminie.

Uczestnik ma prawo zgłosić reklamację na warunkach określonych w Regulaminie.

Uczestnik ma prawo skontaktować się z dyrekcja poprzez:

a) e-mail udostępniony na stronie internetowej

b) formularz kontaktowy udostępniony na stronie internetowej

c) telefon udostępniony na stronie internetowej

d) spotkania osobiste: klienci mogą umówić się na spotkanie osobiste z dyrekcją poprzez wcześniejsze skontaktowanie się z biurem w celu ustalenia terminu i miejsca spotkania.

BIEŻĄCE SZKOLENIA

01.24r.-05.24r. KURS JĘZYKA ANGIELSKIEGO A2, 52 h